Hart Chirurg in de Betuwe.

TSC de Betuwe is zo’n technisch diagnose bedrijf wat klanten weten te vinden in binnen en buitenland. WijTSC de Betuwe ontvangen veel auto’s met klachten omtrent olie verbruik. De VAG motoren komen hier veelvuldig voor.

Oorzaak en Gevolg van olieverbruik: Het gebruik van de auto in combinatie met een lange onderhoudsinterval.

We kunnen er lang over praten wat de oorzaak is en iedere auto is toch weer uniek door het gebruik. Wat kort door de bocht maar laat ik is proberen het in een paar stapjes te verwoorden.

Stap 1. Veel korte stukken leid tot motorvervuiling waardoor de olieschrapveren verstopt raken.
Stap 2. Door het olieverbruik raakt het roetfilter sneller vol en gaat vaker regenereren.
Stap 3. Dit lijdt weer tot hoger brandstofverbruik en zelfs olie verdunning.
Stap 4. Met als gevolg een stuk gelopen motoren.

Wij zien dit vaak bij VW motoren, motorcode CFC de 180PK met BI turbo. Bestuurders gaan ook in de fout alTSC de Betuwe gaat het motor storingslampje branden toch rijdt men wel eens door. Bij goed navragen komen we daar achter.

Wij hebben een vaste werkwijze wat de sleutel is om de juiste diagnose te stellen en oorzaak van het mankement te bepalen. We controleren met MOTORcheckUP o.a. over er brandstof in de olie zit. Bij motoren met olie verbruik laten we in 99% altijd het roetfilter reinigen bij roetfilterservice.net.  Dit zijn specialisten met kennis en geven advies.  Goede, snelle service en geen uitval van gereinigde filters. We bekijken naar het hele proces motor, motorcomponenten en uitlaatsysteem dus niet alleen het mankement oplossen. We zijn de chirurgen in de Betuwe!